Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Piparjuuri-perunasalaatti

Piparjuuri ja omena raikastavat perunasalaatin ja itse tehty majoneesi kruunaa herkun. Vähän kevyemmän majoneesin saat, kun jatkat sitä kermaviilillä.
Perunasalaatti ja grillimakkara on vapun suosikkipari.
Perunasalaatti ja grillimakkara on vapun suosikkipari. Kuva: Jaana Kankaanpää

Piparjuuri-perunasalaatti

4 annosta

Ainekset

  • 12 (noin kilo) kiinteää perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 maustekurkkua
  • 1 omena

Pikamajoneesi

  • 1 muna
  • 1 rkl voimakasta sinappia, esimerkiksi Dijon
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 1/2 dl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 rkl piparjuuritahnaa

Valmistusohje

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja kuutioi jäähtyneenä. Leikkaa kuorittu sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Huuhtele sipulikuutiot siivilässä kylmällä vedellä. Valuta. Kuutioi kuorittu omena ja maustekurkut.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Riko muna korkeaan, kapeaan astiaan. Mittaa päälle suola, pippuri, sitruunamehu ja öljy. Paina sauvasekoitin astiaan niin, että terä jää keltuaisen yläpuolelle. Anna sauvasekoittimen käydä, kunnes majoneesi on tasaisen kuohkeaa ja kiiltävää. Pidä sauvasekoitin koko ajan paikallaan.

Kevennä majoneesia kermaviilillä. Mausta piparjuuritahnalla. Sekoita kaikki ainekset kastikkeen kanssa. Anna tekeytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Salaatti maistuu grillimakkaran tai lihapullien kanssa.