Piparjuuri-perunasalaatti
Piparjuuri ja omena raikastavat perunasalaatin ja itse tehty majoneesi kruunaa herkun. Vähän kevyemmän majoneesin saat, kun jatkat sitä kermaviilillä.
Piparjuuri-perunasalaatti
4 annosta
Ainekset
- 12 (noin kilo) kiinteää perunaa
- 1 sipuli
- 2 maustekurkkua
- 1 omena
Pikamajoneesi
- 1 muna
- 1 rkl voimakasta sinappia, esimerkiksi Dijon
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 1/2 dl rypsiöljyä
Lisäksi
- 1 dl kermaviiliä
- 2 rkl piparjuuritahnaa
Valmistusohje
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja kuutioi jäähtyneenä. Leikkaa kuorittu sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Huuhtele sipulikuutiot siivilässä kylmällä vedellä. Valuta. Kuutioi kuorittu omena ja maustekurkut.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Riko muna korkeaan, kapeaan astiaan. Mittaa päälle suola, pippuri, sitruunamehu ja öljy. Paina sauvasekoitin astiaan niin, että terä jää keltuaisen yläpuolelle. Anna sauvasekoittimen käydä, kunnes majoneesi on tasaisen kuohkeaa ja kiiltävää. Pidä sauvasekoitin koko ajan paikallaan.
Kevennä majoneesia kermaviilillä. Mausta piparjuuritahnalla. Sekoita kaikki ainekset kastikkeen kanssa. Anna tekeytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Salaatti maistuu grillimakkaran tai lihapullien kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen