Churros, espanjalaiset munkkitangot

Churros, espanjalaiset munkkitangot
6 annosta
Ainekset
- 2 ½ dl vettä
- 100 g voita
- ½ tl suolaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- Uppopaistoon
- ½ l öljyä
- Päälle
- ½ dl sokeria
- 1 tl kanelia
- ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta.
Lisää jauhot kerralla ja sekoita rivakasti, kunnes taikinasta syntyy pallo. Nosta taikina jäähtymään.
Lisää kädenlämpöiseen taikinaan munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten (mieluiten sähkövatkaimella). Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina tukevan pakastepussin yhteen kulmaan.
Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Öljy on sopivan kuumaa (180 astetta), kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.
Leikkaa muovipussista kulma pois. Pursota taikinasta varovasti tankoja tai "hevosenkenkiä" kuumaan öljyyn. Leikkaa taikina poikki saksilla. Paista muutama churro aina kerrallaan kauniin vaaleanruskeiksi molemmin puolin.
Nosta leivonnaiset reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
Kääntele churrot kanelilla ja vaniljasokerilla maustetussa sokerissa.
Nauti herkut vahvaan suklaakaakaoon dipaten.
Vinkki! Kokeile maustaa taikina luomuappelsiinin raastetulla kuorella.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen