Punajuuripiiras

Kasvispiirakan täytteen voi tehdä monista eri kasviksista yhdistellen sen mukaan, mitä on kulloinkin saatavilla. Kaunis väri ja hieno aromi ovat punajuuren valtteja.
Ripottele kypsän piiraan päälle tuoreita yrttejä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Punajuuripiiras

Pohja

  • 2 1/2 dl sämpyläjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 75 g voita
  • 5 rkl vettä

Täyte

  • 400 g (3 kpl) punajuuria
  • 300 g (1) kesäkurpitsa
  • 100 g (1) sipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 1/2 prk yrtti-tomaattimurskaa
  • 1 rkl tuoretta oreganoa tai timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 2 rkl mannasuurimoita
  • 12 mustaa oliivia
  • 1 lohko (1/2 purkkia) salaattijuustoa
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Nypi jauhot, leivinjauhe, mausteet ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina muovipussissa jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuutioi myös kesäkurpitsa. Suikaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista punajuuret öljyssä ja nosta pois pannulta.

Kuullota kesäkurpitsakuutioita ja sipuleita noin 5 minuuttia öljyssä. Lisää pannulle punajuuri ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Kauli taikinasta pyöreä 35 sentin levy leivinpaperin päällä. Nosta pellille. Ripottele pohjan täyteosaan mannasuurimoita, noin 4 senttiä reunoista. Suurimot vetävät itseensä täytteen kosteutta.

Levitä täyte pohjalle ja rypytä reunaa täytteen päälle. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia uunin alatasolla. Levitä piirakan päälle oliivit ja murennettu salaattijuusto.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista vielä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Koristele tuoreilla yrteillä.