HS: Hesen vegehampurilainen sisältää enemmän suolaa ja rasvaa kuin lihaversio
Kasvishampurilaista pidetään terveellisempänä vastineena lihaversiolle, mutta niiden suola- ja rasvapitoisuudet voivat yllättää.
Kasviproteiinista, tuontisoijasta, valmistettu pihvi on Hesburgerin kerroshampurilaisen keskeinen ainesosa. Kuva: HesburgerHampurilaisketjujen tarjoamien kasvishampurilaisten suola- ja rasvapitoisuus nousee likipitäen vastaavien lihaversioiden tasolle, kertoo Helsingin Sanomat.
Esimerkiksi Hesburgerin syksyllä myyntiin tullut Veke-kasviskerroshampurilainen sisältää suolaa teelusikallisen verran, 4,9 grammaa. Tämä vastaa kokonaisen päivän saantisuositusta.
Rasvaa pihvin paistoöljystä ja majoneeseista kertyy 52 grammaa.
Perinteisessä kerrosburgerissa on suolaa 2,3 ja rasvaa 41,9 grammaa.
Kasvishampurilaisen proteiini on eurooppalaista soijaa (22%).
Hesburgerin naudanliha on myös EU-alueelta, pekoni on kotimaista.
HS vertaili lisäksi muiden pikaruokaravintoloiden hampurilaisia ja kauppojen kasvisvaihtoehtoisia tuotteita, jolloin selvisi, että vegeversioissa on useimmiten enemmän suolaa ja rasvaa kuin lihaversiossa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






