Juureskierteet

Kierrä joululaatikoista tutut juurekset voitaikinalevyn kanssa rullalle ja paista viipaleina kauniin värisiksi.
Kierrä joululaatikoista tutut juurekset voitaikinalevyn kanssa rullalle ja paista viipaleina kauniin värisiksi.
Kierrä joululaatikoista tutut juurekset voitaikinalevyn kanssa rullalle ja paista viipaleina kauniin värisiksi. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Juureskierteet

20—25 kpl

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) voitaikinaa
  • 1/2 (70 g) purjoa
  • 1 (70 g) porkkana
  • 1/4 (150 g) lanttua
  • 1 rkl voita
  • 1/2 rasiaa (à 200 g) valkosipulituorejuustoa
  • 1 pussi (150 g) mozzarellajuustoraastetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl persiljasilppua

Voiteluun

  • munaa

Valmistusohje

Anna voitaikinan sulaa tunnin verran huoneenlämmössä. Hienonna purjo ja raasta kuoritut juurekset hienoksi. Kuullota vihanneksia voissa pannulla noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Sekoita joukkoon juustot ja mausteet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kauli taikina noin 35 cm x 25 cm kokoiseksi ja noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Levitä täyte pinnalle tasaisesti. Kääri rullalle pitkän sivun suuntaisesti. Nipistele saumakohta tiukasti sormin kiinni. Leikkaa rullasta noin sentin paksuisia viipaleita.

Aseta viipaleet leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Tarjoa glögin, kahvin tai teen kera.