Juureskierteet
Kierrä joululaatikoista tutut juurekset voitaikinalevyn kanssa rullalle ja paista viipaleina kauniin värisiksi.
Kierrä joululaatikoista tutut juurekset voitaikinalevyn kanssa rullalle ja paista viipaleina kauniin värisiksi. Kuva: Jaana KankaanpääJuureskierteet
20—25 kpl
Ainekset
- 1 pkt (500 g) voitaikinaa
- 1/2 (70 g) purjoa
- 1 (70 g) porkkana
- 1/4 (150 g) lanttua
- 1 rkl voita
- 1/2 rasiaa (à 200 g) valkosipulituorejuustoa
- 1 pussi (150 g) mozzarellajuustoraastetta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua mustapippuria
- 2 rkl persiljasilppua
Voiteluun
- munaa
Valmistusohje
Anna voitaikinan sulaa tunnin verran huoneenlämmössä. Hienonna purjo ja raasta kuoritut juurekset hienoksi. Kuullota vihanneksia voissa pannulla noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Sekoita joukkoon juustot ja mausteet.
Kauli taikina noin 35 cm x 25 cm kokoiseksi ja noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Levitä täyte pinnalle tasaisesti. Kääri rullalle pitkän sivun suuntaisesti. Nipistele saumakohta tiukasti sormin kiinni. Leikkaa rullasta noin sentin paksuisia viipaleita.
Aseta viipaleet leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Tarjoa glögin, kahvin tai teen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

