Juureskierteet
Kierrä joululaatikoista tutut juurekset voitaikinalevyn kanssa rullalle ja paista viipaleina kauniin värisiksi.

Kierrä joululaatikoista tutut juurekset voitaikinalevyn kanssa rullalle ja paista viipaleina kauniin värisiksi. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Juureskierteet
20—25 kpl
Ainekset
- 1 pkt (500 g) voitaikinaa
- 1/2 (70 g) purjoa
- 1 (70 g) porkkana
- 1/4 (150 g) lanttua
- 1 rkl voita
- 1/2 rasiaa (à 200 g) valkosipulituorejuustoa
- 1 pussi (150 g) mozzarellajuustoraastetta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua mustapippuria
- 2 rkl persiljasilppua
Voiteluun
- munaa
Valmistusohje
Anna voitaikinan sulaa tunnin verran huoneenlämmössä. Hienonna purjo ja raasta kuoritut juurekset hienoksi. Kuullota vihanneksia voissa pannulla noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Sekoita joukkoon juustot ja mausteet.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kauli taikina noin 35 cm x 25 cm kokoiseksi ja noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Levitä täyte pinnalle tasaisesti. Kääri rullalle pitkän sivun suuntaisesti. Nipistele saumakohta tiukasti sormin kiinni. Leikkaa rullasta noin sentin paksuisia viipaleita.
Aseta viipaleet leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Tarjoa glögin, kahvin tai teen kera.
Osaston luetuimmat
- Jäätelön reseptimuutos ei kannattanut ‒ poiki valinnan vuoden ruokahuijaukseksi27.1. Tilaajalle
- Notkuuko pakastimesi puolukoita? Tämä rukiinen puolukkapuuro sopii välipalaksi tai kevyeksi jälkiruuaksi7.10.2022
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Lievitystä Lapin-kuumeeseen: tee oikeaoppinen poronkäristys18.10.2020
- Herkutellaan pohjoisen mauilla27.1. Tilaajalle
- Aarre | Peurapata uunissa7.2.2022