Tsatsikikakku
Kesäkurpitsainen tsatsikikakku tuo raikkaan tuulahduksen Välimeren keittiöstä syksyn kahvipöytään.
Tsatsikikakku tuo raikkaan tuulahduksen Välimeren keittiöstä syksyn kahvipöytään. Kuva: Jaana KankaanpääTsatsikikakku
10–12 palaa
Pohja
- 100 g hapankorppuja
- 100 g voita
- 1 rkl vettä tai sitruunamehua
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 1 (200 g) kesäkurpitsa
- 1–2 valkosipulin kynttä
- 3 rkl sinappista kurkkusalaattia
- 2 rkl kapriksia
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 1 prk (180 g) salaattijuustoa
- 1 prk (200 g) kevyt crème fraîchea
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- rucolaa
- kesäkurpitsaa
- kaprista
- graavilohta
- ruohosipulia
Valmistusohje
Laita irtopohjavuokaan (24 cm sisämitta) leivinpaperi. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää voi sulatettuna ja sekoita. Taputtele seos leivinpaperin päälle vuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Leikkaa kurpitsa pienen pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kurpitsakuutiot, valkosipulin kynnet murskattuna, kaprikset hienonnettuna ja haarukalla murusteltu salaattijuusto, kermaviili ja crème fraîche. Mausta seos kurkkusalaatilla, pippurilla ja hunajalla.
Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita hiukan jäähtyneenä täytteeseen. Kaada seos vuokaan pohjan päälle.
Anna hyytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään kylmässä.
Nosta kakku tarjoiluvadille ja koristele rucolanlehdillä, pienillä kurpitsakuutioilla, kapriksilla, graavilohiruusukkeilla ja ruohosipulilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

