Ilmainen keittokirja tarjoilee herkullisia kalareseptejä ‒ nappaa talteen suomalaiskokin sinisimpukat
Merien Keittokirja tarjoaa 12 maan kokkien, vastuullisten kalastajien sekä MSC:n reseptejä vastuullisista merenelävistä.K-ryhmän tuoreen selvityksen mukaan suomalaiset valitsevat entistä vähemmän kalaa lautasilleen. Syitä tähän voi olla monia, kuten kalan noussut hinta, mutta myös se, että kalan valmistaminen voidaan nähdä haastavana.
Sähköinen Merien Meittokirja tarjoaa helppoja reseptejä merenelävistä. Mukana on myös suomalainen Jesper Björkell, joka on ravintola Shinobin keittiömestari ja ravintoloitsija.
"Aina on hyvä hetki tehdä parempia valintoja itsellemme, planeetallemme ja merillemme. Kenenkään ei pitäisi edistää liikakalastusta – itse en ainakaan aio tehdä tänä päivänä valintoja, jotka tulevaisuudessa estävät lapsenlapsiani syömästä mereneläviä”, Björkell kommentoi Toptasten tiedotteessa.
Merien Keittokirjasta löytyy resepti pohjoismaisille sinisimpukoille kermassa. Alta löydät reseptin kokonaisuudessaan. Muut reseptit löydät täältä.
Pohjoismaiset sinisimpukat kermassa
- Ainekset
- 1 kg MSC-sertifioituja sinisimpukoita
- 3 rkl voita
- 2 hienonnettua salottisipulia
- 2 dl valkoviiniä
- 3 dl kermaa
- 3 rkl raastettua piparjuurta
- 2 rkl hienonnettua tilliä (tai persiljaa)
- valkopippuria
- suolaa
- 1 tl sokeria
- Koristeluun
- Tilliä tai persiljaa
Valmistusohje
Pese simpukat juoksevalla kylmällä vedellä, poista kaikki parrat. Jos simpukka on auki, kopauta sitä altaanreunaan. Elävä simpukka sulkeutuu heti – heitä pois kaikki auki jääneet, murtuneet tai rikkinäiset simpukat.
Sulata voi kattilassa matalalla lämmöllä, lisää hienonnettu sipuli ja kuullota 2–4 minuuttia. Ole varovainen, ettet polta sipuleita.
Lisää viini ja simpukat. Sulje kansi ja lisää lämpöä. Kiehuta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Siirrä simpukat pois kattilasta ja heitä pois kaikki, jotka eivät auenneet.
Laske lämpöä ja lisää kerma, piparjuuri ja tilli (tai persilja) liemeen ja anna hautua muutama minuutti. Lisää valkopippuri, suola ja ripaus sokeria ennen tarjoilua. Varo keittämästä valkopippuria, se voi tehdä liemestä katkeran makuista.
Kaada liemi simpukoiden päälle ja koristele hienonnetulla tillillä (tai persiljalla). Tarjoile uusien perunoiden tai tuorepastan kanssa.
Vinkki: Muista, että simpukat ovat elossa, kun ostat ne. Säilytä ne viileässä, mutta ei jäissä, ja pistele tiiviiseen pakkaukseen reikiä, että simpukat saavat happea.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



