Syksyinen lammaskaali on tuhtia ruokaa, ja se hautuu hiljalleen herkulliseksi
Lammaskaali ei ole todellakaan mitään pikaruokaa, mutta odotus kannattaa.Syksy saa kaipaamaan ruoilta lämpöä ja tuhtia rakennetta. Lammaskaali täyttää molemmat vaatimukset. Lisäksi se vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Luinenkin liha käy siihen hyvin.
Syksyinen lammaskaali
4–6 hengelle
Ainekset:
- 500 g lampaanpaistia
- 1 kg valkokaalia
- 300 g porkkanaa
- 100 g lanttua
- 1 iso sipuli
- 7 kokonaista maustepippuria
- 4 laakerinlehteä
- 2 l vettä
- 6 oksaa tuoretta timjamia
- 5 oksaa tuoretta rosmariinia
- 1 rkl suolaa
- 1 kokonainen chilipaprika
Valmistusohje:
Keitä lampaanpaisti suolalla maustepippureilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä miedolla lämmöllä kypsäksi (2–3 tuntia). Puhdista lihat ja pilko sopiviksi paloiksi.
Siivilöi keitinliemi ja laita takaisin kattilaan. Lisää suikaloitu kaali liemeen ja anna kypsyä hiljalleen.
Pilko porkkana, lanttu ja sipuli kuutioiksi ja paahda kuumalla pannulla niin, että saavat väriä.
Lisää paahdetut juurekset ja pilkottu lampaanliha kaalin sekaan sekä kokonainen chilipaprika.
Lisää timjamin ja rosmariinin oksat päälle ja anna hautua puolitoista tuntia.
Poista ennen tarjoilua timjamin ja rosmariinin oksat kattilasta. Voit lisätä hienonnettua timjamia ja rosmariinia koristeeksi ja mauksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


