Gazpacho eli andalusialainen kylmä kasviskeitto
Gazpacho eli andalusialainen kylmä kasviskeitto sopii niin vegaanille kuin maidottomallekin, kun jätät jugurttilisukkeen pois.
Gazpacho sopii niin vegaanille kuin maidottomallekin, kun jätät jugurttilisukkeen pois. Kuva: Sanne KatainenGazpacho eli andalusialainen kylmä kasviskeitto
6–8 annosta
Ainekset
- 1 makea sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 kypsää tomaattia
- 2 punaista paprikaa
- ½–1 kurkkua
- 3–5 dl kasvislientä
- 4 dl tomaattimehua
- 1 sitruunan mehu
- ½ dl tuoretta basilikaa
- 2 tl sokeria
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl cayennenpippuria
Lisäksi
- 3 dl maustamatonta jugurttia
Valmistusohje
Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna pannulla öljy, kuullota siinä sipulit ja anna jäähtyä.
Paloittele kasvikset. Lisää ne sekä sipulisilppu ja hienonna kaikki monitoimikoneen kulhossa. Lisää nesteet ja mausteet ja soseuta keitto tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.
Anna keiton jäähtyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Sekoita keittoon halutessasi kylmä jugurtti ennen tarjoilua tai tarjoa se erikseen. Tarkista maku. Tarjoa lisänä vasta paistettua valkosipulipatonkia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

