Lepuskat maistuvat parhailta juuri paistettuina
Perinteisistä leivonnaisista saa helposti tehtyä myös gluteenittoman version. Nokkonenkin antaa potkua.
Lepuskat maistuvat parhailta juuri paistettuina. Taikinan voi tehdä etukäteen valmiiksi. Kuva: Saara LaviLepuskat
(25 kpl)
- 1 kg perunamuusia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 kananmuna
- suolaa
Tee perunamuusi edellisenä päivänä, jotta se on kylmää kun alat tehdä lepuskoita.
Lisää kaikki loput aineet ja sekoita. Laita uunipannulle pieniä nokareita taikinaa ja taputtele jauhotetuin sormin pyöreiksi.
Paista noin 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Jos haluat tehdä gluteenittomia, niin vaihda vehnäjauhot tummiin gluteenittomiin jauhoihin.
Alkukeväästä, kun nokkoset ovat juuri versoneet, niin lisää taikinaan 1 dl nokkoshaketta
Resepti: Marite Lace, ravintola Niinipuu
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
