Vävypojan riistapata

Riistasta voi hyvin valmistaa myös etnoruokaa. Kokeile tätä tulista pataruokaa!
Riistapadan mausteissa on intialaista henkeä. Laita tarjolle lisukkeeksi luonnonjogurttia, joka taittaa chilin tulisuutta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(8 annosta)

noin 1 kg peuran tai hirven lapaa tai kulmapaistia

0,5 dl öljyä

2 rkl juustokuminaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 rkl jauhettua kanelia

1 rkl jauhettua inkivääriä

1–2 rkl keskivahvaa chilijauhetta

1 rkl rouhittua mustapippuria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

4 tl suolaa

4 valkosipulinkynttä

4 rkl hunajaa

1 dl tomaattipyreetä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

7 dl turkkilaista jogurttia

2 tölkkiä tomaattimurskaa

5–6 pienehköä sipulia

1 dl vettä

Lihojen paistamiseen:

tilkka öljyä

Koristeeksi:

1 ruukkupersilja

(1 ruukkukorianteri)

Tarjoiluun:

2 dl turkkilaista jogurttia

Sulata pakastettu riistaliha jääkaapissa (1–2 vuorokautta).

Tee marinadi: Kaada öljy suureen kulhoon ja sekoita siihen kuivat mausteet. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja lisää ne mukaan, samoin hunaja (lämmitä sitä tarvittaessa juoksevaksi), tomaattipyree ja 4 dl turkkilaista jogurttia. Sekoita.

Poista lihasta kalvot terävällä veitsellä ja paloittele liha parin kolmen sentin kuutioiksi. Laita lihakuutiot marinadiin ja kääntele, kunnes ne ovat kokonaan marinadissa. Peitä kulho kelmulla tai lautasella ja laita jääkaappiin. Anna marinoitua yön yli tai vähintään kolmisen tuntia.

Ruskista marinoidut lihakuutiot pienissä erissä öljytilkassa paistinpannulla ja laita ne sitten uuninkestävään, kannelliseen pataan. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi, lisää lohkot pataan kerroksittain lihan kanssa.

Kaada lihojen marinointiastiaan 2 tölkkiä laadukasta tomaattimurskaa (huuhdo tölkit vesitilkalla ja lisää myös se) ja 3 dl jogurttia. Sekoita ja kaada uunipataan lihojen ja sipulien päälle.

Hauduta ruokaa uunipadassa kannen alla 175-asteisessa uunissa kolmisen tuntia.

Ota ruoka uunista, sekoita hiukan ja tarkista maku. Silppua ruuan sekaan ja koristeeksi runsaasti tuoretta persiljaa ja halutessasi tuoretta korianteria.

Tarjoa keitetyn (basmati)riisin, riisi-ohran tai spelttihelmien sekä vihreiden vihannesten kanssa. Nosta pöytään tarjolle myös turkkilaista jogurttia, joka viilentää ruuan mausteisuutta.

Vinkki! Ruuan tulisuutta voi säädellä syöjien mukaan chilijauhetta lisäämällä tai vähentämällä.