Mantelikakku
Ihanan mehevä mantelikakku sisältää mantelia kolmessa muodossa eli mantelijauheena, marsipaanina sekä manteliliköörinä. Kakku kostutetaan kypsentämisen jälkeen liköörillä, joten se on aikuisten herkku. Jos kakkua syövät myös lapset, niin jätä kostuttaminen pois. Kakku säilyy jääkaapissa parikin viikkoa.
Ihanassa kakussa on mantelia jauheena, marsipaanimassana sekä liköörinä. Tämä kakku hurmaa kaikki aikuiset. Kuva: Sanne KatainenMantelikakku
Ainekset
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariini- tai ruokosokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ½ dl maitoa
- 1 pkt (250 g) marsipaania
Kostutukseen
- 1 pikkuplo (5 cl) mantelilikööriä (esim. Disaronno)
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Nypi kolme neljäsosaa marsipaanista paloiksi ja lisää taikinaan.
Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran rengasvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kun kakku on täysin jäähtynyt, nosta se takaisin vuokaan ja kostuta manteliliköörillä. Anna vetäytyä yön yli.
Muotoile lopusta marsipaanista koristeita kakulle, esimerkiksi pienellä sydämen muotoisella muotilla. Viimeistele kakku tomusokerilla ja marsipaanikoristeilla.
Vinkki: Kakku säilyy pari viikkoa jääkaapissa kelmulla suojattuna.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

