Kaikki kuutioiksi, grilliin ja haarukalla suuhun
Helppoa grillausta, josta ei synny juuri lainkaan tiskiä.Kaikkihan tietävät, että grillissä ruuasta tulee aina hyvää. Miksi, sitä ei niinkään tiedetä, eikä ehkä kannata ajatellakaan, nauttia vaan.
Ja kun kesä on kuumimmillaan, on grillikin säännöllisesti kuumana. Ja hiiligrilli! Ei mikään tyhjänpäiväinen kaasukone. Eikä haittaa, vaikka muuraus on rapissut ja koko hoito meinaa kaatua, silti siinä hiili hehkuu. Ite muurattu on paras.
Sitten asiaan! Pidän simppeleistä ruuista ja tavaksi on tullut kuutiogrillaus. Siinä kaikki pilkotaan tasa-arvoisiksi kuutioiksi ja heitetään grilliin. Tämä tyyli vaatii pieniläpisen ritilän, jotta ruoka ei putoile hiilille. Toki kuutioinnissa pitää ottaa ritilän rakojen koko huomioon. Ja se, että kaikki raaka-aineet, kuten sipuli, eivät tahdo pysyä kasassa. Kuutioiden koko on sellainen sopiva suupala. Rantakalat pitää paistaa kokonaisina, mutta lihatkin voi kuutioida.
Kun kaikki on pilkottu, kuutiogrillaus tarvitsee yhden seremoniamestarin, joka heittelee rennosti sitä sun tätä paistumaan. Ja kaapii sitä mukaa kuutioita tarjolle kun niitä kypsyy. Vitsi pari sopii sekaan ja sitten tuleekin kasa paprikaa, ne käyvät hyvin juuri tulleiden halloumien kanssa. Sitten seuraavaksi voi tulla tomaattia, sieniä ja makkaraa. Sitä mukaa muut syövät kun grillaaja ruokaa suo. Pöydässä on syytä olla paria kolmea kastiketta, joihin ruokaa dipataan. Leipäkuutioita kannattaa paistaa satsi silloin tällöin.
Nerokkaaksi ruokatyylin tekee sen kattauksen yksinkertaisuus. Pelkimmillään jokaiselle annetaan haarukka tai syömäpuikot ja valmistuneita satseja asetellaan suurelle tarjoiluastialle. Siitä sitten napsitaan paloja, dipataan ja tehdään makuyhdistelmiä jokainen halun ja huvin mukaan. Eikä tule tiskiä!
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




