Mausteiset haukipalat - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Mausteiset haukipalat

Sanne Katainen
Hauki on mahtavan makuinen kala. Ruodottomaksi käsiteltynä se maistuu esimerkiksi ohuina, rapeina viipaleina.

Mausteiset haukipalat

4 annostaAinekset
  • 800 g ruodottomaksi perattua haukea
  • 2 dl korppujauhoja
  • 2 tl jerk -mausteseosta (esim. Santa Maria Jamaican Jerk)
  • 1 tl suolaa
  • Paistamiseen
  • 2 rkl voita
  • Kermaviilikastike
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 1 rkl limenmehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje

Aloita valmistamalla kastike. Sekoita kermaviiliin limenmehu, suola ja pippuri. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

Leikkaa ruodottomat haukifileet ohuiksi viipaleiksi. Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon jerk-mausteseos ja suola. Kääntele kalaviipaleet korppujauhossa.

Kuumenna pannulla voita ja paista kalapalat nopeasti molemmin puolin kullanruskeiksi. Huuhtele pannu tarvittaessa ja kuumenna uutta voita ennen seuraavaa paistoerää.

Tarjoa haukipalat heti keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit