Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mausteiset haukipalat

Hauki on suotta aliarvostettu saalis. Toki haukifileen käsittely ruodottomaksi vaatii hiukan opettelua, mutta kannattaa. Ruodottomasta fileestä on helppo leikata ohuita viipaleita, jotka yksinkertaisimmillaan voi leivittää suolalla maustetuilla ruisjauhoilla. Eksoottisemmat maustesekoitukset, kuten jerk, tuovat kalapaloihin uudenlaista, herkullista makua.
Hauki on mahtavan makuinen kala. Ruodottomaksi käsiteltynä se maistuu esimerkiksi ohuina, rapeina viipaleina.
Hauki on mahtavan makuinen kala. Ruodottomaksi käsiteltynä se maistuu esimerkiksi ohuina, rapeina viipaleina. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausteiset haukipalat

4 annosta

Ainekset

  • 800 g ruodottomaksi perattua haukea
  • 2 dl korppujauhoja
  • 2 tl jerk -mausteseosta (esim. Santa Maria Jamaican Jerk)
  • 1 tl suolaa
  • Paistamiseen
  • 2 rkl voita
  • Kermaviilikastike
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 1 rkl limenmehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Aloita valmistamalla kastike. Sekoita kermaviiliin limenmehu, suola ja pippuri. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa ruodottomat haukifileet ohuiksi viipaleiksi. Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon jerk-mausteseos ja suola. Kääntele kalaviipaleet korppujauhossa.

Kuumenna pannulla voita ja paista kalapalat nopeasti molemmin puolin kullanruskeiksi. Huuhtele pannu tarvittaessa ja kuumenna uutta voita ennen seuraavaa paistoerää.

Tarjoa haukipalat heti keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.