Mausteiset haukipalat
Hauki on suotta aliarvostettu saalis. Toki haukifileen käsittely ruodottomaksi vaatii hiukan opettelua, mutta kannattaa. Ruodottomasta fileestä on helppo leikata ohuita viipaleita, jotka yksinkertaisimmillaan voi leivittää suolalla maustetuilla ruisjauhoilla. Eksoottisemmat maustesekoitukset, kuten jerk, tuovat kalapaloihin uudenlaista, herkullista makua.

Hauki on mahtavan makuinen kala. Ruodottomaksi käsiteltynä se maistuu esimerkiksi ohuina, rapeina viipaleina. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mausteiset haukipalat
4 annosta
Ainekset
- 800 g ruodottomaksi perattua haukea
- 2 dl korppujauhoja
- 2 tl jerk -mausteseosta (esim. Santa Maria Jamaican Jerk)
- 1 tl suolaa
- Paistamiseen
- 2 rkl voita
- Kermaviilikastike
- 1 tlk kermaviiliä
- 1 rkl limenmehua
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Aloita valmistamalla kastike. Sekoita kermaviiliin limenmehu, suola ja pippuri. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa ruodottomat haukifileet ohuiksi viipaleiksi. Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon jerk-mausteseos ja suola. Kääntele kalaviipaleet korppujauhossa.
Kuumenna pannulla voita ja paista kalapalat nopeasti molemmin puolin kullanruskeiksi. Huuhtele pannu tarvittaessa ja kuumenna uutta voita ennen seuraavaa paistoerää.
Tarjoa haukipalat heti keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Osaston luetuimmat
- Aarre | Vuohenputki-juustopiirakka on alkukesän herkku
- Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Mummon lihapullat
- Keitä keväinen keitto tuoreesta pinaatista
- Aarre | Kesäinen pasta syntyy litulaukasta ja varsiparsakaalista
- Valmistaudu kesän töihin näillä eväillä: 4 herkullista reseptiä