Herne-seesamipesto - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Herne-seesamipesto

Kari Salonen
Hernepesto tuo väriä ja makua pastaan tai gnoccheihin, kuten tässä..

Herne-seesamipesto

6 annostaAinekset
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl basilikanlehtiä
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½—¾ dl oliiviöljyä
  • (2 rkl seesamiöljyä)
Valmistusohje

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla hieman ruskeiksi.

Soseuta monitoimikoneessa siemenet, sulaneet herneet, hienonnetut valkosipulinkynnet, basilikanlehdet, parmesaani, sitruunamehu ja mausteet tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyt vähitellen. Notkista seosta tarvittaessa tilkalla vettä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit