Peuranulkofileet ja tomaattisalsa - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Peuranulkofileet ja tomaattisalsa

Jaana Kankaanpää
Grillatut peuran ulkofileet ja tomaattisalsa ovat luksusherkkuja kesäkeittiöstä.

Peuranulkofileet ja tomaattisalsa

4 annostaAinekset
  • 2–4 peuranulkofileetä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Tomaattisalsa
  • 4 tomaattia
  • 1 salottisipuli
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa
  • 2 tl hentoja timjaminoksia
  • 1 tl rosmariininlehtiä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl limenmehua
Valmistusohje

Ota fileet huoneenlämpöön tunti ennen grillausta. Hieno lihojen pintoihin suolaa ja pippuria

Valmista salsa. Halkaise tomaatit, poista kara ja enin osa siemenistä. Kuori sipuli ja leikkaa neljään osaan.

Nosta tomaatit, sipulit, yrtit, suola ja limenmehu monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja anna käydä, kunnes tomaateissa ja sipulissa on sopiva raekoko. Voit tehdä rouheampaa tai hienojakoisempaa halusi mukaan. Kumoa salsa kulhoon ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna grilli. Nosta lihat grilliin ja paahda suoralla lämmöllä, kunnes pinnat ovat kauniisti ruskistuneet. Työnnä lihaan halutessasi paistolämpömittari ja nosta lihat grillissä epäsuoralle lämmölle, eli sivuun suorasta hiilloksesta tai kaasugrillissä joko yläkoriin tai sammutetun polttimon päälle. Anna lihan kypsyä, kunnes sisälämpötila on haluamasi, eli medium 55–60 astetta ja kypsempi 60–65 astetta. Ota lihat grillistä, nosta lautaselle ja peitä kevyesti foliolla. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

Viipaloi vetäytyneet lihat ja tarjoa tomaattisalsan, salaatin ja uusien perunoiden kanssa.

Vinkki: Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, voit hienontaa tomaatit, sipulin ja yrtit myös veitsellä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit