Mansikkarahka - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Mansikkarahka

Jaana Kankaanpää
Tuoreista marjoista valmistettu mansikkarahka maistuu kesäisenä välipalana tai jälkiruokana.

Mansikkarahka

Mansikoista, rahkasta ja kermavaahdosta syntyy helppo ja herkullinen jälkiruoka tai välipala. Koristeeksi sopivat metsämansikan tai mintunlehdet, joista tulee myös lisämakua annokseen.

6 annostaAinekset
  • 6 dl mansikoita
  • 2–3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
Koristeeksi
  • mansikoita
  • mintun- tai metsämansikan lehtiä
Valmistusohje

Survo reilu puolet mansikoista, ja mausta survos sokereilla. Sokerin määrä riippuu mansikoiden makeudesta. Lopuilla marjoilla koristellaan annokset. Viipaloi isot ja puolita pienet marjat koristeeksi. Yhdistä rahka ja marjasurvos. Vaahdota kerma ja nostele kevyesti rahkaseokseen. Koristele annokset mansikkaviipaleilla ja mintun- tai metsämansikan lehdillä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit