Mansikkarahka
Tuoreista marjoista valmistettu mansikkarahka maistuu kesäisenä välipalana tai jälkiruokana. Kuva: Jaana KankaanpääMansikkarahka
Mansikoista, rahkasta ja kermavaahdosta syntyy helppo ja herkullinen jälkiruoka tai välipala. Koristeeksi sopivat metsämansikan tai mintunlehdet, joista tulee myös lisämakua annokseen.
6 annosta
Ainekset
- 6 dl mansikoita
- 2–3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
Koristeeksi
- mansikoita
- mintun- tai metsämansikan lehtiä
Valmistusohje
Survo reilu puolet mansikoista, ja mausta survos sokereilla. Sokerin määrä riippuu mansikoiden makeudesta. Lopuilla marjoilla koristellaan annokset. Viipaloi isot ja puolita pienet marjat koristeeksi. Yhdistä rahka ja marjasurvos. Vaahdota kerma ja nostele kevyesti rahkaseokseen. Koristele annokset mansikkaviipaleilla ja mintun- tai metsämansikan lehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
