Resepti

Pikkelöity sipulikimara

Kari Salonen
Punasipuli värjää pikkelöintiliemen herkän vaaleanpunaiseksi.

Pikkelöity sipulikimara

Noin 1 litraAinekset
  • 750 g sipuleita (esimerkiksi puna-, kelta- ja salottisipuleita)
Liemi
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 3 oksaa timjamia
Valmistusohje

Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi.

Mittaa kattilaan liemiainekset ja kiehauta, kunnes sokeri liukenee. Lisää sipulisuikaleet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä, purkita ja anna maustua seuraavaan päivään.

Tarjoa liha- ja riistaruokien lisäkkeenä. Sipulipikkelssi maistuu myös salaateissa ja hampurilaisten välissä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit