Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pikkelöity sipulikimara

Sipulikimara sopii myös savustetut lohen kanssa tarjottavaksi.
Punasipuli värjää pikkelöintiliemen herkän vaaleanpunaiseksi.
Punasipuli värjää pikkelöintiliemen herkän vaaleanpunaiseksi. Kuva: Kari Salonen

Pikkelöity sipulikimara

Noin 1 litra

Ainekset

  • 750 g sipuleita (esimerkiksi puna-, kelta- ja salottisipuleita)

Liemi

  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 3 oksaa timjamia

Valmistusohje

Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mittaa kattilaan liemiainekset ja kiehauta, kunnes sokeri liukenee. Lisää sipulisuikaleet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä, purkita ja anna maustua seuraavaan päivään.

Tarjoa liha- ja riistaruokien lisäkkeenä. Sipulipikkelssi maistuu myös salaateissa ja hampurilaisten välissä.