Sushi-inkivääri eli gari - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Sushi-inkivääri eli gari

Kari Salonen
Sushipalojen välillä syötävät, suun raikastavat inkiväärilastut saavat marinoitua pidempäänkin.

Sushi-inkivääri eli gari

Noin ½ litraaAinekset
  • 300 g inkivääriä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
Liemi
  • 1 ½ dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • ¾ dl sokeria
Valmistusohje

Kuori inkiväärit ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinin eli vihannesleikkurin avulla. Sekoita inkivääriviipaleet suolan ja sokerin kanssa kulhossa. Anna maustua ja mehustua 30 minuuttia.

Kiehauta kattilassa riisiviinietikka, vesi ja sokeri siten, että sokeri liukenee kokonaan. Kumoa inkivääriviipaleet nesteineen kattilaan, kiehauta ja jaa puhtaisiin purkkeihin. Sulje purkit tiiviisti ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa vähintään kolme päivää. Tarjoa sushiaterialla.

Vinkki: Tee kerralla iso satsi, pakkaa pieniin, noin desilitran purkkeihin ja vie sushista pitävälle ystävälle lahjaksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit