Resepti

Persiljapesto

Jaana Kankaanpää
Persilja värjää levitteen kauniin vihreäksi. Tämä pesto maistuu myös uuniperunoiden täytteenä.

Persiljapesto

noin 4 dlAinekset
  • 1 dl (60 g) pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • 1 dl persiljaa tai lehtipersiljaa
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • 1 prk (200 g) kermarahkaa
  • 1/2 pussia (à 150 g) sinihomejuustomurua
  • 1/2 pussia (à 150 g) emmentalraastetta
  • 1 rkl karkeaa sinappia, dijon
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje

Laita kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi.

Tarjoa tuoreen leivän kanssa. Voit myös lisätä lusikallisen pestoa pasta-annoksen päälle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit