Resepti

Waldorfin salaatti

Sanne Katainen
Waldorfin salaattiin käytettiin tällä kertaa pekaanipähkinöitä, mutta saksanpähkinät käyvät yhtä hyvin

Waldorfin salaatti

6 annostaAinekset
  • 5 (250 g) lehtisellerin vartta
  • 2 (400 g) hapahkoa omenaa
  • ½ ps (à 70 g) saksan- tai pekaanipähkinöitä
Kastike
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1–2 rkl sitruunanmehua
  • ½ rkl sinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
Koristeluun
  • 5 saksanpähkinää
  • lehtisellerin lehtiä
Valmistusohje

Huuhdo lehtisellerin varret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Säästä lehtiä koristelua varten. Kuori ja kuutioi omenat. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita lehtisellerit, omenat ja pähkinät kulhossa.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Koristele valmis salaatti muutamalla pekaanipähkinällä ja lehtisellerin lehdillä.

Vinkki: Waldorfin salaatti sopii tarjottavaksi sellaisenaan. Voit halutessasi myös koota tarjoilulautaselle salaatinlehdistä pohjan, jonka päälle lusikoit salaatin tarjolle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit