Resepti

Avokadopasta

Käytä avokadopastaan syöntikypsiä avokadoja. Liian raaoista avokadoista ruoka ei onnistu.

Avokadopasta

4 annostaAinekset
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ chili
  • 1 limetti
  • 2 avokadoa (syöntikypsää)
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ ruukku basilikaa hienonnettuna
  • 2 dl pecorinojuustoa raastettuna
  • noin 400 g spagettia
Valmistusohje

Hienonna valkosipuli ja chili tarjoilukulhoon. Raasta limetistä vihreää kuorta ja purista mehu. Lisää kulhoon.

Halkaise avokadot ja poista siemenet. Kuutioi avokadot veitsellä kuorissaan ja irrota palat lusikalla kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu basilika, pecorinoraaste ja mausteet. Sekoita.

Keitä pasta lähes kypsäksi väljässä, reilusti suolatussa vedessä.

Ota yksi desi keitinvettä talteen ja valuta pasta. Nosta pasta avokadoseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää keitinvettä sekoitellen, kunnes ruoka on sopivan kosteaa.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa parmesaaniraasteen ja basilikanlehtien kanssa.

Vinkki: Halutessasi voit lisätä avokadopastaan katkarapuja tai savulohta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit