Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Resepti

Persikkakääretorttu

Kari Salonen
Kääretorttu maistuu jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Persikkakääretorttu

AineksetPohja
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 2 dl vispikermaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl persikoita
Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se ei valu vispilästä.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhot siivilän läpi munavaahdon joukkoon samalla sekoittaen.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 5–8 minuuttia.

Ripottele sokeria puhtaan leivinpaperin päälle ja kumoa pohja varovasti sen päälle

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita sokerit siihen. Levitä kermavaahto kääretortun päälle ja lisää pilkotut persikat.

Rullaa levy rullaksi ja leikkaa kääretortun päät tasaisiksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit