Persikkakääretorttu
Herkullinen kääretorttu syntyy, kun täytteeksi levitetään vaniljalla maustettua kermavaahtoa ja säilykepersikkakuutioita.Persikkakääretorttu
Ainekset
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl persikoita
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se ei valu vispilästä.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhot siivilän läpi munavaahdon joukkoon samalla sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 5–8 minuuttia.
Ripottele sokeria puhtaan leivinpaperin päälle ja kumoa pohja varovasti sen päälle
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita sokerit siihen. Levitä kermavaahto kääretortun päälle ja lisää pilkotut persikat.
Rullaa levy rullaksi ja leikkaa kääretortun päät tasaisiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


