Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Resepti

Spelttirieska

Kari Salonen
Spelttirieska paistuu muutamassa minuutissa kuumalla pannulla.

Spelttirieska

6 paistinpannun kokoista rieskaaAinekset
  • 4–5 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje

Sekoita kulhossa 3 dl spelttijauhoja, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja vesi. Sekoita ainekset keskenään. Lisää loput jauhot niin, että taikina irtoaa kulhosta,

Vaivaa 10 minuuttia, ja anna levätä 10 minuuttia.

Jaa taikina kuuteen palaan, ja kauli palat ohuiksi läpysköiksi.

Kuumenna esimerkiksi hiiliteräspannu kuumaksi (älä käytä öljyä,) ja paista molemmat puolet keskilämmöllä niin, että rieskaan rupeaa tulemaan pieniä tummia kohtia.

Täytä rieskat haluamillasi täytteillä ja nauti lämpimänä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit