Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Resepti

Vuohenjuusto-ohratto

Jarno Mela
Ohrasta syntyy suomalainen risotto, joka saa lempeää makua pehmeästä vuohenjuustosta.

Vuohenjuusto-ohratto

6–8 annostaAinekset
  • 2 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl hunajaa
  • noin 1 l kasvislientä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • noin ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • ½ pkt (100 g) pehmeitä vuohenjuustokiekkoja (esim. Président)
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje

Huuhtele ohrasuurimot siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta hyvin.

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä voin ja hunajan seoksessa paistokasarissa muutama minuutti. Lisää ohrasuurimot, puolet nesteestä, sitruunamehu ja mausteet. Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää nestettä vähitellen, samalla sekoittaen.

Kääntele sekaan vuohenjuusto ja sekoittele, kunnes se on liuennut ohrattoon.

Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Ohenna tarvittaessa vedellä, kasvisliemellä tai ruokakermalla. Valmis ohratto muistuttaa koostumukseltaan löysää puuroa. Kääntele lopuksi lehtipersiljasilppu ohraton joukkoon. Säästä muutama lehti koristeluun.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit