Resepti

Tom yam -keitto

Sanne Katainen
Itämaisia makuja tulvillaan oleva tom yam keitto on hävikkikeittojen parhaimmistoa. Siihen voi käyttää erilaisia kasviksia, sieniä ja lihaa.

Tom yam -keitto

4 annosta

Ainekset
  • 1 l kanalientä
  • 1 rkl tom yam -maustetahnaa (esim. Spice Up)
  • 3 kaffirlimetinlehteä
  • ½ dl kalakastiketta
  • ½ dl limetinmehua
  • 2 porkkanaa
  • 1 rs (200 g) herkkusieniä
  • noin 250 g kypsää broilerinlihaa
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 2 kevätsipulia
  • ½ rku korianteria
Valmistusohje

Kiehauta kanaliemi ja lisää tom yam tahna, kaffirlimetinlehdet, kalakastike ja limetinmehu. Lisää suikaleiksi leikatut porkkanat ja puhdistetut, viipaloidut herkkusienet. Keitä 5 minuuttia. Lisää paloiteltu broilerinliha, puolitetut tomaatit ja suikaloidut kevätsipulit. Kiehauta.

Viimeistele korianterilla. Tarjoa heti.

Vinkki: Tom yam keittoon voi lisätä myös suikaloitua kiinankaalia ja broilerit voi vaihtaa muuhun kypsään lihaan tai katkarapuihin. Tulisuutta voit lisätä chiliviipaleilla tai chilikstikkeella. Liian mausteista makua voi pehmentää purkillisella kookoskermaa. Viljeltyjen sienten sijaan keittoon sopivat myös kuivatut herkkutatti- ja mustavahakasviipaleet.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit