Resepti

Marinoidut siitakkeet ja herkkusienet

Sanne Katainen
Marinoituja sieniä voi tarjota monien ruokien lisukkeina.

Marinoidut siitakkeet ja herkkusienet

noin 6 annostaAinekset
  • 1 rs (100 g) siitakesieniä
  • 6 herkkusientä
Marinadi
  • ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • ¼ dl soijakastiketta
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 rkl sokeria
  • 1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
  • ¼ tl inkivääriä raastettuna
  • ½ tl timjaminlehtiä tai ¼ tl kuivattua timjamia
Valmistusohje

Lohko tai viipaloi puhdistetut sienet. Kiehauta kattilassa vettä ja nosta siitakepalat veteen. Keitä muutama minuutti ja valuta hyvin. Nosta ryöpätyt siitakkeet ja raa’at herkkusienet lasipurkkiin.

Sekoita marinadin aineet keskenään. Kumoa marinadi sienten päälle. Painele sieniä tarvittaessa, niin että marinadi peittää sienet. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli.

Tarjoa marinoituja sieniä liha- tai kalaruokien kanssa. Ne sopivat erinomaisesti myös grilliruoan kanssa tarjottavaksi.

Vinkki: Siitakesieniä ei suositella syötäväksi raakoina, joten ryöppää ne ennen marinointia. Herkkusienet voi käyttää raakoina.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit