Resepti

Jauheliha-kasviskastike

Carolina Husu
Pelkästään juureksista kastikkeeseen tulee jo puoli kiloa kasvislisää.

Jauheliha-kasviskastike

5—6 annostaAinekset
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • noin 2 dl vettä
  • 2 kasvisliemi- tai fondikuutiota
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 ½ tl timjamia
  • 1 ½ tl basilikaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • (suolaa)
Valmistusohje

Hienonna kuoritut sipulit. Leikkaa kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna paistokasarissa öljy ja kuullota siinä ensin sipulisilput. Lisää sitten juureskuutiot hetkesi. Kokoa kasvikset laidalle ja ruskista jauheliha keskellä pannua.

Lisää tomaattimurska ja purkin huuhdevesi. Lisää liemikuutiot ja mausteet. Hauduta kastiketta kannen alla, välillä sekoitellen noin tunnin ajan. Lisää vettä tarvittaessa.

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa kastike pastan kera tai uuniperunoiden täytteenä.

Vinkki!

Jos sinulla on herkkukurkuista jäänyttä lientä, niin korvaa vesi sillä.

Viinivinkki

Argentiinalainen luomupunaviini Michel Torino Cuma Organic Malbec (9,98 euroa) on lempeätanniininen, mehevän hedelmäinen ja tummien marjojen sävyttämä palanpainike niin lihaisille grilliruuille kuin pizzoille. Lorauta viiniä vähän myös haudutettavaan kastikkeeseen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit