Resepti

Lehtikaalivokki

Jaana Kankaanpää
Lehtikaalivokki loistaa sadonkorjuun tuomaa väri-iloa.

Lehtikaalivokki

4 annostaAinekset
  • 200 g lehtikaalia
  • 150 g tatteja, kantarelleja tai herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni paprika
  • 2 (tuoretta)valkosipulinkynttä
  • noin sentin pala inkivääriä
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl siirappia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl mustapippuria
  • ripaus suolaa
Päälle
  • 1/2 dl rouhittuja pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä
Valmistusohje

Poista lehtikaalista paksut ruodot. Huuhtele ja leikkaa lehdet silpuksi. Viipaloi puhdistetut sienet. Suikaloi kuoritut porkkanat. Halkaise paprika ja ota siemenet pois. Leikkaa paprika suikaleiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna rasva vokissa tai isolla paistinpannulla. Lisää sienet ja kasvikset. Kuumenna sekoitellen noin viisi minuuttia. Mausta ja sekoittele vielä hetki. Ripottele annosten päälle pähkinärouhetta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit