Resepti

Rucolapesto

Carolina Husu
Nopeasti syntyvä pastakastike maistuu spagetissa sellaisenaan tai paistetun broileripihvin kera.

Rucolapesto

4 annostaAinekset
  • 1 ruukku (noin 40 g) rucolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ps (80 g) kuorittuja manteleita
  • 80 g mustaleimaemmentaalia raastettuna
  • ¾ dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • noin 3 rkl vettä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • ¾ tl suolaa
Lisäksi
  • noin 300 g spagettia
Pinnalle
  • juustolastuja
  • manteleita rouhittuna
Valmistusohje

Huuhtele rucola ja kuivaa se salaattilingolla tai puhtaan astiapyyhkeen laskoksissa kevyesti pyöritellen.

Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki pestoainekset korkeaan kapeaan kulhoon ja soseuta ne tahnaksi sauvasekoittimella. Notkista tarvittaessa vedellä. Voit vaihtoehtoisesti valmistaa peston leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa.

Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta spagetti. Kääntele pesto spagetin joukkoon. Viimeistele annokset halutessasi juustolastuilla ja manteleilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit