Rucolapesto
Sinappisen kirpeä rucola sopii hienosti basilikan tuuraajaksi pestoon. Pinjansiementen sijaan voit käyttää manteleita ja kotimainen mustaleimaemmentaali korvaa parmesaanin.
Nopeasti syntyvä pastakastike maistuu spagetissa sellaisenaan tai paistetun broileripihvin kera. Kuva: Carolina HusuRucolapesto
4 annosta
Ainekset
- 1 ruukku (noin 40 g) rucolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ps (80 g) kuorittuja manteleita
- 80 g mustaleimaemmentaalia raastettuna
- ¾ dl rypsi- tai oliiviöljyä
- noin 3 rkl vettä
- 2 rkl sitruunanmehua
- ¾ tl suolaa
Lisäksi
- noin 300 g spagettia
Pinnalle
- juustolastuja
- manteleita rouhittuna
Valmistusohje
Huuhtele rucola ja kuivaa se salaattilingolla tai puhtaan astiapyyhkeen laskoksissa kevyesti pyöritellen.
Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki pestoainekset korkeaan kapeaan kulhoon ja soseuta ne tahnaksi sauvasekoittimella. Notkista tarvittaessa vedellä. Voit vaihtoehtoisesti valmistaa peston leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa.
Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta spagetti. Kääntele pesto spagetin joukkoon. Viimeistele annokset halutessasi juustolastuilla ja manteleilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

