Ruoka

Punajuurilasagne

Resepti 24.11.2017 Anneli Pessala
Pääruoka, Kasvikset, Pasta
Jaana Kankaanpää
Syksyn mehevistä juureksista ja pastalevyistä valmistettu lasagne saa lisämakua pähkinöistä.

Punajuurilasagne

6–8 annostaAinekset
  • 1 kg punajuuria
  • 200 g porkkanoita
  • 1-2 omenaa
  • 12 täysjyvälasagnelevyä
Tomaattikastike
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 3 tlk (à 500 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
  • 1 dl pähkinärouhetta
Pinnalle
  • 2 dl mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje

Keitä punajuuria ja porkkanoita suolalla maustetussa vedessä, jätä rakenne napakaksi. Tai kypsennä uunissa tunnin verran 150 asteessa.

Kuori ja leikkaa viipaleiksi. Kuori omenat ja leikkaa pieniksi lohkoiksi tai viipaloi. Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota voissa kasarin pohjalla.

Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä ja lisää kasariin mausteiden kanssa.

Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää pähkinärouhe ja juustomuru. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.

Voitele lasagnevuoka ja levitä pohjalle tomaattikastiketta. Laita päälle lasagnelevyjä. Tee sitten kerros juures- ja omenaviipaleista. Laita tomaattikastiketta ja taas lasagnelevyjä. Jatka kerroksittain ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 175 asteessa noin tunti.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makkaravuoka

Resepti
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit

Perunarieskat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunaletut

Resepti
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit