Punajuurilasagne

Punajuurilasagne
6–8 annosta
Ainekset
- 1 kg punajuuria
- 200 g porkkanoita
- 1-2 omenaa
- 12 täysjyvälasagnelevyä
Tomaattikastike
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 3 tlk (à 500 g) tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta rosmariinia
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
- 1 dl pähkinärouhetta
Pinnalle
- 2 dl mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje
Keitä punajuuria ja porkkanoita suolalla maustetussa vedessä, jätä rakenne napakaksi. Tai kypsennä uunissa tunnin verran 150 asteessa.
Kuori ja leikkaa viipaleiksi. Kuori omenat ja leikkaa pieniksi lohkoiksi tai viipaloi. Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota voissa kasarin pohjalla.
Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä ja lisää kasariin mausteiden kanssa.
Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää pähkinärouhe ja juustomuru. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.
Voitele lasagnevuoka ja levitä pohjalle tomaattikastiketta. Laita päälle lasagnelevyjä. Tee sitten kerros juures- ja omenaviipaleista. Laita tomaattikastiketta ja taas lasagnelevyjä. Jatka kerroksittain ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
Osaston luetuimmat
- Vain harva syö tarpeeksi kasviksia ‒ tutkimus kertoo nyt uudesta suunnasta31.1.
- Sambialainen 1 200 hehtaarin kahvitilan isäntä kertoo, miksi suomalaisten suosikkijuoman hinta ampaisi korkeuksiin4.2. Tilaajalle
- Tulipalosta selvinnyt Kyrön tislaamo sai neljän miljoonan euron rahoituksen – ”Tilanne olisi voinut olla erittäin katastrofaalinen”3.2. Tilaajalle
- Söin täällä: Kehuttu Kanto ei tällä kertaa säväyttänyt mauillaan, vaikka miljöö on ihana4.2.
- Halkeaisiko raaka kananmuna veitsellä? – Koululaisten suosikkiaine kärsii lähtötason laskusta3.2. Tilaajalle
- Ruotsalaistutkimus: Useiden kasviproteiinien ravinteet imeytyvät huonosti3.2. Tilaajalle
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019