Punajuurilasagne
Syksyn mehevistä juureksista ja pastalevyistä valmistettu punajuurilasagne saa lisämakua pähkinöistä.
Syksyn mehevistä juureksista ja pastalevyistä valmistettu lasagne saa lisämakua pähkinöistä. Kuva: Jaana KankaanpääPunajuurilasagne
6–8 annosta
Ainekset
- 1 kg punajuuria
- 200 g porkkanoita
- 1-2 omenaa
- 12 täysjyvälasagnelevyä
Tomaattikastike
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 3 tlk (à 500 g) tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta rosmariinia
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
- 1 dl pähkinärouhetta
Pinnalle
- 2 dl mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje
Keitä punajuuria ja porkkanoita suolalla maustetussa vedessä, jätä rakenne napakaksi. Tai kypsennä uunissa tunnin verran 150 asteessa.
Kuori ja leikkaa viipaleiksi. Kuori omenat ja leikkaa pieniksi lohkoiksi tai viipaloi. Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota voissa kasarin pohjalla.
Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä ja lisää kasariin mausteiden kanssa.
Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää pähkinärouhe ja juustomuru. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.
Voitele lasagnevuoka ja levitä pohjalle tomaattikastiketta. Laita päälle lasagnelevyjä. Tee sitten kerros juures- ja omenaviipaleista. Laita tomaattikastiketta ja taas lasagnelevyjä. Jatka kerroksittain ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
