Viime vuonna perustettu vaikuttavuussäätiö myönsi ensimmäiset tukensa – mukana muun muassa kvanttitietokoneen kehittämistä ja syöpälääkkeiden tutkimusta - Tiede & tekniikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiede & tekniikka

Viime vuonna perustettu vaikuttavuussäätiö myönsi ensimmäiset tukensa – mukana muun muassa kvanttitietokoneen kehittämistä ja syöpälääkkeiden tutkimusta

Säätiön tarkoituksena on edistää suomalaisen huippututkimuksen vaikuttavuutta vahvistamalla tutkimuksen ja elinkeinoelämän välistä yhteistyötä.
Pekka Fali
Tuen tavoitteena on parantaa suomalaisen huippututkimuksen vaikuttavuutta lisäämällä yhteistyötä tutkimusmaailman ja yritysmaailman välillä. Kuvituskuva.

Tutkimuksen vaikuttavuuden tukisäätiö on päättänyt historiansa ensimmäisellä jakokierroksella tukea saavat kohteet. Säätiö rahoittaa kaikkiaan 11 kohdetta yhtensä kahdella miljoonalla eurolla.

Hakemuksia säätiölle tuli yhteensä 92. Haussa etsittiin tutkimushankkeita, joissa haetaan merkittävää vaikuttavuuden kasvua yhteistyöllä elinkeinoelämän kanssa. Säätiö kertoi tukipäätöksistä tiedotteessaan.

Tandem Industry Academia -rahoituksen tavoitteena on edistää ajatusten ja ihmisten liikkuvuutta sekä verkostojen rakentamista tiede- ja yritysmaailman välille. Ideana on, että tutkija työskentelee ensin vuoden tutkimushankeen parissa tutkimuslaitoksessa, ja sen jälkeen vuoden yritysmaailmassa.

"Hankkeiden avulla saadaan toivottavasti uutta tietoa ja osaamista liikkumaan rajojen yli ja edistämään näin sekä tieteellisiä että kaupallisia intressejä", Vaikuttavuussäätiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Oksanen arvioi tiedotteessa.

Vaikuttavuussäätiö perustettiin keväällä 2019 valtioneuvoston päätöksellä, ja sille lahjoitettiin valtiolta 60 miljoonan euron peruspääoma. Säätiön tavoitteena on lisätä suomalaisen tutkimuksen vaikuttavuutta vahvistamalla yhteistyötä tutkimuksen ja elinkeinoelämän välillä.

Lue lisää

Mediat: Supercell sai miljoonasakot hittipeliin liittyvässä patenttikiistassa

Paristoista peltolannoitteita tekevä yritys sai maailmanvalloitukseen EU-tukea 200 000 euroa – "EU:n rahoitusmahdollisuuksia tulisi hyödyntää Suomessa huomattavasti enemmän"

Perheyritys nikkaroi jopa 300 varastolaatikkoa päivässä – laatikon luvataan kestävän asiallista käyttöä 20 vuotta

Kotityöt ja puutarhanhoitokin edistävät sydänterveyttä: tuoreen tutkimuksen mukaan jo 10 minuuttia liikettä istumisen tai makoilun sijaan on hyväksi