Ulkomaat

Ruotsin versio Selviytyjät-tv-sarjasta kuvataan Fidzin sijaan Haaparannan saaristossa – kuvauksille halutaan tiukka koronakontrolli

Suomen Selviytyjät -sarjan ruotsalaisversio Robinsonin nauhoitukset Haaparannan saaristossa halutaan tiukkaan kontrolliin koronaviruksen leviämisen estämiseksi.
Heta-Linnea Kovanen
Seittenkari sijaitsee lähellä Suomen rajaa.

Tuotantoyhtiö Mastiff haki ja sai Norrbottenin aluehallinnolta luvan kuvauksiin ajalla 23. heinäkuuta – 6. syyskuuta. Lupa tarvittiin, koska nauhoitukset on tarkoitus tehdä Haaparannan saariston luonnonpuistossa sijaitsevan Seittenkarin-Furön alueella.

Norrbottenin aluehallinto vaatii nyt tuotantoyhtiötä noudattamaan tiukasti suosituksia, jotta Jällivaaran kaltainen tilanne ei aiheuta koronaviruksen nopeaa leviämistä.

Norrbottenin alueen tartuntatautilääkäri Anders Nystedt painottaa Ruotsin televisiolle (SVT) tuotantoyhtiön velvollisuuksia.

”Sen on huolehdittava siitä, ettei mahdollista tartuntaa siirretä osallistujien ja TV-ryhmän keskuudessa, mutta myös siitä, ettei tartuteta paikallisia asukkaita”, hän sanoo.

Nystedtin mukaan Jällivaarassa tauti eteni todennäköisesti juuri huolimattomuuden takia.

”Ei riitä, että on olemassa hyvä suunnitelma. Sitä on myös noudatettava”, Nystedt sanoo.

Sarjan nauhoitusten siirtyminen Ruotsiin johtuu juuri covid-19: n aiheuttamista matkustuskielloista.

Robinson on Ruotsin versio Suomessakin nähdylle Selviytyjät -sarjalle. Robinson on formaatin alkuperäinen ohjelmasarja, joka esitettiin ensimmäisen kerran Ruotsissa. Tänä vuonna Ruotsissa esitetty Robinson kuvattiin Fidzin saarilla.

Seittenkarissa on muutama sata asukasta. Asukkaiden keskuudessa ohjelman nauhoitukset on otettu vastaan ilolla, koska sarjan uskotaan tekevän saarta tunnetuksi.

Lue lisää:

Pohjois-Ruotsin koronaluvut synkistyvät edelleen, Jällivaaran tilanne paha

Yle: Realitysarja Temptation Islandin uusi kausi kuvataan Vuokatissa

Lue lisää

Hallitus neuvottelee iltapäivällä rajaliikenteen tiukennuksista ja koronarajoituksista muuntoviruksen vuoksi

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Britanniaan, Irlantiin ja Etelä-Afrikkaan – Suomessa lähes 400 uutta koronatartuntaa, uusia koronakuolemia kuusi

Katso oman kuntasi koronatilanne – maan korkeimmat ilmaantuvuusluvut ovat nyt maaseutukunnissa

THL: Koronavirusrokotteen on Suomessa saanut yli 78  000 ihmistä