Näitä herkkuja maistellaan tänä vuonna Linnan itsenäisyyspäivävastaanotolla – teemana Lappi
Itsenäisyyspäivän vastaanotolla vieraat pääsevät maistelemaan Lapin makuja. Tarjolla on muun muassa riekkopiirasta.
Tasavallan presidentti Alexander Stubb kutsui puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin kanssa Sotiemme veteraaneja ja lottia juhlatilaisuuteen Presidentinlinnaan jo maanantaina 2. joulukuuta. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kansliaPresidentinlinnaan on kutsuttu noin 1 700 vierasta, jotka pääsevät herkuttelemaan Lapin makumaailmalla, sillä teemana on Lappi.
Tarjoilut on pääosin kotimaisista raaka-aineista, joissa korostuvat luonnonmukaisuus sekä pien- ja paikallistuottajien tarjonta. Tarjoiluissa korostuvat erityisesti marjat, kasvikset ja lappilaiset raaka-aineet. Mukana on myös riistaa, sillä tarjolla on riekkopiirasta.
Helsingin Sanomien selvityksen mukaan riekot on presidentin kanslian mukaan pyydetty ansalangoilla Enontekiöltä. Riekkojen ansapyynti on sallittu Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kunnissa.
Presidentin kanslian mukaan illan juhlamenu on seuraava:
Suolaiset
Loimulohipiirasta
Tuulihattuja lämminsavusiikatäytteellä
Vanttauskosken kirjolohipastramia fenkolileivällä
Väinönputkipannukakkua ja muikunmätiä
Riekkopiirasta
Kylmäsavuporopiirasta
Sallan viileäsavuporotarteletteja
Rieskarullaa poronsydäntäytteellä
Kaskinauris-puikulaperunapiirasta
Suppilovahverotarteletteja
Tattimuffineja
Lapin leipäjuustoa ja lakkahilloa
Pohjoisen juustovalikoima ja siemennäkkileipää
Makeat
Hilla-kermatäytekakkua
Puolukka-tuorejuustokakkua
Terva-tuorejuustokakkua
Karpalobebeitä
Tyrni-, hilla- ja puolukkatarteletteja
Pieniä kampanisuja
Ruispipareita
Revontulimarmeladeja ja suklaakonvehteja
Juomat
Hiilineutraalia reilun kaupan luomukahvia ja -teetä
Linnan luomuboolia
Luomupuna- ja valkoviiniä
Olutta
Variksenmarjamehua
Vettä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






