Fazer sulkee Hyvinkään ja Ulvilan leipomot
Paistotuotteiden suosio kasvaa ja pakatun leivän kulutus vähenee Suomessa. Fazerin Hyvinkään ja Ulvilan leipomot lopetetaan syksyllä 2015. Valmistus siirtyy muihin leipomoihin.Fazer Leipomot lopettaa Hyvinkään ja Ulvilan leipomot aikaisintaan ensi vuoden syyskuussa.
Yhtiö on saanut päätökseen yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskivat kaikkia 146 leipomoiden työntekijää.
”Linjojen käyttöiät alkavat olla lopussa, samoin kiinteistöjen”, sanoo Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström .
Fazer hankki Hyvinkään leipomon omistukseensa vuonna 1987 ja Ulvilan leipomon vuonna 1990.
Paistotuotteet vaikea paikka
Fazerin mukaan leivän kulutus vähenee Suomessa.
Myymälöissä paistetun leivän osuus kulutuksesta kasvaa ja pakatun leivän osuus pienenee.
Kulutuskysynnän suuri muutos alkoi Hellströmin mukaan viime vuoden alussa.
Vuosikertomuksen 2013 mukaan kaupoissa myytävien paistotuotteiden kulutus lähes kaksinkertaistui. Se laski pakatun tuoreen leivän kysyntää dramaattisesti.
Valmistus muihin leipomoihin
Ulvilassa ja Hyvinkäällä valmistetaan tuoretuotteita, pidempään säilyviä tuotteita ja pakastetuotteita. Niiden valmistus siirtyy muihin Fazerin leipomoihin.
Isot leipomot sijaitsevat Vantaalla, Lahdessa, Lappeenrannassa ja Oulussa.
Lisäksi Fazerilla on 47 myymälöiden tiloissa sijaitsevaa lähileipomoa. Yhtiö toimittaa myös tuotteita kauppojen paistopisteisiin.
Hellströmin mukaan teollisen valmistuksen osuus on 70 prosenttia, myymälän sisäisten leipomoiden ja paistopistetuotteiden 30 prosenttia.
Ei vaikuta viljelijöihin
Viljat hankkii mylly Lahdessa. Hellströmin mukaan leipomoiden sulkemisilla ei pitäisi olla vaikutusta viljelijöihin.
Fazerin leipomotuotteiden kotimaisuusaste on yli 95 prosenttia.
Fazer Leipomoilla on Suomessa noin 1 300 työntekijää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


