Kiuasseura ihastuihirviryynäreihin
Ryynimakkarat sijoittuivat hienosti Akateemisen Kiuas-Seuran perinteisessä makutestissä. Ensimmäistä kertaa parhaat makkarat valittiin makkaratyypeittäin kahdeksassa eri sarjassa.
”Emme enää vertaa ryynimakkaraa bratwurstiin, vaan nostamme esiin erityyppisiä loistavia makkaroita”, puheenjohtaja Jyri Jämsä kertoo.
Kaikista arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai
Perniön Lihan valmistama Rööperin Chiligrilli, jossa
”juusto tasapainottaa chilin poltteen suuhun sopivaksi.”
Makulihan Puolukkainen hirviryynimakkara voitti ryynimakkaroiden sarjan. Rapsakka tuote sisältää yhdeksän prosenttia hirvenlihaa.
Karelian lihajalosteen Hirviryynäri puolestaan nousi erikoismakkaroiden sarjan kärkeen. Kisan parhaiten maustetussa ryynärissä on tukeva jälkimaku.
Lenkkimakkaroista parhaaksi valittiin Atrian Ohut palvattu maalaislenkki. Raadin pisteytyksessä painoivat muun muassa rustiikki jauhatus massassa ja mukava jälkimaku.
Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991. Sen tarkoituksena on edistää makkaroiden aistinvaraista arviointia kuluttajanäkökulmasta.
TARJA HALLA
www.makkara.info
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
