”Voitaisiinko jauheliha laittaa kortille?” – tuore kansanedustaja kertoo Länsiväylä-lehdelle huolestuneensa hävikistä
Zero waste -ajattelussa korostuvat kieltäytyminen, karsiminen, kierrättäminen, uudelleen käyttäminen ja kompostointi.
Ehdotus jauhelihan laittamisesta kortille voi herättää voimakkaita reaktioita laajan kuluttajajoukon piirissä. Kuva: Santtu Vekkeli”Onko ok, että kaikkea saa mainostaa vai pitäisikö lihan ja lentämisen mainostaminen kieltää?”, kysyy demarikansanedustaja Helena Marttila Länsiväylän haastattelussa.
Zero waste -aktiiviksi lukeutuva Marttila heittää haastattelussa ilmoille vielä mainoskieltoa pidemmälle menevän ajatuksen
”Ja voisiko jokaiselle olla lentobudjetti? Entä voitaisiinko jauheliha laittaa kortille”, Marttila kysyy.
Ruokakaupasta Marttilan viisihenkisen lapsiperheen kestokasseihin sujahtavat usein rumat parsakaalit ja kypsään ikään ehtineet banaanit, jottei niistä tulisi hävikkiä.
Lautaselle pyritään valitsemaan ilmastoystävällistä ruokaa.
”Lapset eivät kysy, onko jossain ruuassa lihaa. Ruokahävikki on kuitenkin meidän huono kohta. Jotain on saattanut jäädä jonnekin pilaantumaan.”
Nollasaasteita kannattavan Zero waste -ajattelun keskiössä ovat kieltäytyminen, karsiminen, kierrättäminen, uudelleen käyttäminen ja kompostointi.
Espoon kaupunginvaltuustossa vaikuttava Marttila valittiin uutena kansanedustajan eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







