MTK keskustelee tällä viikolla Suomi-Areenassa ruuasta ja tulevaisuuden ammateista
Torstaina aiheena ovat soteruokapalvelut ja perjantaina robotiikka ja koulutus.
MTK on ollut mukana Suomi-Areenassa useana vuonna. Viime kesänäkin keskusteltiin ruuasta. Kuva: Carolina HusuMTK on tänäkin vuonna mukana Porissa tällä viikolla järjestettävässä Suomi-Areena keskustelutapahtumassa.
MTK:n tapahtumat ovat torstaina ja perjantaina iltapäivällä. Aiheina ovat ruoka ja koulutus.
Torstain keskustelun järjestää MTK:n kanssa Fazer, ja aiheena on ”Vain syöty ruoka ravitsee” – Laatua ja vastuullisuutta soteruokapalveluihin.
Antinkadun lavalla pureudutaan lähiruokaan ja erityisesti ikäihmisille tarjotun ruuan laatuun ja keskustellaan hankinnoista. Keskustelijoina ovat Fazerin asiakkuusjohtaja Tuomas Nurmela, MTK:n aluepäällikkö Terhi Löfstedt, luomulihaa tuottavan Tenhon tilan isäntä Juha Tenho Ulvilasta sekä poliitikko ja MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakanen Sastamalasta.
Perjantaina samalle lavalle nousevat opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa, jalasjärveläinen maidontuottaja ja MTK:n johtokunnan jäsen Kaisa Pihlaja sekä sairaanhoitaja-opiskelija Jonna Lindqvist ja insinööriopiskelija Samu Lahti.
Teemana on Ammatit katoavat, osaaminen ei. Keskustelijat pohtivat, mitä osaamista ja ammatteja tulevaisuudessa ja Suomen pärjäämisessä tarvitaan, korvaako hoivarobotti lähihoitajan ja parviäly possuja hoitavan viljelijän.
Tilaisuuden järjestävät MTK:n kanssa Skills Finland, Opetushallitus, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ja Teollisuusliitto.
Kummankin keskustelun juontaa MT:n toimittaja Eija Mansikkamäki.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
