Valio lopettaa kaksi juustolaa - rahkan teko kannattaa paremmin
Valio lopettaa juuston teon Toholammilla ja Vöyrissä Pohjanmaalla. Yt-neuvottelut alkavat pääsiäisen jälkeen, ja työnsä näissä toimipisteissä menettää 62 henkilöä.Keskipohjalaisen Toholammin juustolan johtajan Kirsi Järvelän mukaan syynä lakkauttamisiin on juustojen viennin kannattavuuden heikentyminen ja meneillään oleva innostus rahkatuotteisiin, mikä on syönyt juustojen myyntiä.
”Rahkan kulutushan on kasvanut Suomessa räjähdysmäisesti. Kova isku tämä lopettaminen on, mutta toisaalta tätä on osattu odottaa”, Järvelä sanoo.
Valio tarjoaa Toholammilla ja Vöyrissä työnsä menettäville vakituisille työntekijöille töitä muissa tuotantolaitoksissaan.
Valion suunnitelmista kertoi ensimmäisenä Keskipohjanmaa-lehti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
