Gourmet ja kotiruokayksissä kansissa
Gordon Ramsayn parhaat -kirja täydentää televisiosarjaa Ramsay’s Best Restaurant, jossa esitellään Gordon Ramsayn suosikkikeittiöitä eri puolilta maailmaa.
Kirjaan on koottu reseptejä niin Aasiasta, Euroopasta kuin Meksikostakin. Reseptien ideana on hyödyntää raaka-aineita niiden parhaana sesonkiaikana.
Kirjassa on 52 ateriaa, joihin kaikkiin kuuluu alku-, pää- ja jälkiruoka. Lisäksi siinä on erilaisia lisäkkeitä ja olennaisia perusasioita. Kaiken kaikkiaan kansien väliin on mahdutettu 190 reseptiä.
Kirja herättää kiinnostuksen välittömästi, koska reseptisivut on leikattu kolmeen osaan: yläosassa on alkuruokia, keskellä pääruokia ja alhaalla jälkiruokia. Lukija voi esimerkiksi niin halutessaan etsiä valitsemaansa alkuruokaan sopivan pääruuan kääntämällä vain pääruokasivuja.
Voisi luulla, että kirja on täynnä monimutkaisia gourmetohjeita, mutta niin ei ole. Toki joukossa on fasaani-inkiväärivuokia ja samppanjaostereita kurkun kera, mutta niiden lisäksi on liuta tavallisiakin reseptejä. Valittavana on esimerkiksi suklaavaahtoa tai uunikanaa munakoison, kesäkurpitsan ja tomaattien kera.
Ehkä Ramsayn kirja ei ole tehty mikroruokia lämmittävälle, mutta vähänkään ruuanlaitosta ymmärtävä saa kirjasta varmasti jotakin irti.
ANNIINA KESO
Gordon Ramsay: Gordon Ramsayn parhaat. 186 sivua. Readme.fi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
