Ehdota vuoden lähiruokatekoa
Tänä vuonna toista kertaa myönnettävän Vuoden lähiruokateko -palkinnon haku on käynnistynyt. Palkinnolla halutaan nostaa esiin hyviä esimerkkejä lähiruuan käytöstä ja sen edistämisestä.
Tunnustuspalkinnon saajaksi voi joko ilmoittaa itsensä tai ehdottaa raadille sopivaa palkittavaa 21. maaliskuuta mennessä verkkolomakkeella.
Palkinnonsaaja julkistetaan Lähiruoka & luomu -tapahtumassa 11. huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa.
Saaja voi olla yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö, joka on esimerkiksi elintarvikkeiden raaka-ainevalinnoilla edistänyt kestävää kehitystä tai tukenut hankintapäätöksillä alueellista työllisyyttä. Myös lähiruuan markkinoija tai ruokalistan suunnittelija voi tulla palkituksi.
Tuomariston puheenjohtajana toimii lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.
Lähiruoka & luomu -messutapahtuma järjestetään toista kertaa. Viime vuonna Vuoden lähiruokateko -palkinnon sai keittiömestari Heikki Ahopelto.
Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat maa- ja metsätalousministeriön luomu- ja lähiruokaohjelmat, Ruoka-Suomi-teemaryhmä, Aitoja Makuja -hanke, MTK, Pro Luomu, Suomen Keittiömestarit ja Elo-Säätiö.
TARJA HALLA
www.lahiruokaluomu.fi, www.facebook.com/lahiruokaluomu
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
