Ruokafirmojen pomojen tuloissa hurjat erot: Yli kolme miljoonaa euroa ansainnut Fazerin toimitusjohtaja tienasi eniten
Fazer-konsernin Christoph Vitzthumin lisäksi yli miljoonan euron vuosiansioihin ylsi viime vuonna Juustoportin toimitusjohtaja.
Fazerin Christoph Vitzthum, Valion Annikka Hurme ja Juustoportin Timo Keski-Kasari kuuluvat viime vuonna eniten tienaavien ruokayhtiöitä johtavien joukkoon. Kuva: Kari Salonen, Valio / Markku Lempinen, Johannes Tervo, kuvankäsittely: Aatu JaakkolaElintarviketeollisuuden parhaiten ansaitsevien joukkoon kuului viime vuona Fazer konsernin toimitusjohtaja Christoph Vitzthum. Palkkatuloja hänelle kertyi 3 175 113 euroa ja verotettava pääomatuloa 20 227 euroa.
Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari tienasi viime vuonna yhteensä 1 280 336 euroa, joka koostui 135 845 euron palkka- ja 1 144 491 euron pääomatuloista.
Valion toimitusjohtaja Annikka Hurmeen ansiotulo oli viime vuonna 746 404 euroa ja pääomatulo 5 152 euroa.
Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi ansaitsi viime vuonna veronalaista palkkatuloa 723 895 euroa. Pääomatuloja ei kertynyt, kuten ei edelliseltäkään vuodelta.
Arla Suomen toimitusjohtaja Pia Jormanaisen palkkatulot viime vuodelta olivat 222 956 euroa, pääomatuloja ei ollut.
Lihayhtiö Atrian toimitusjohtajan Kai Gyllströmin palkkatulot olivat 275 336 euroa ja pääomatulot 125 50 euroa. Gyllström on johtanut Atriaa kesäkuun alusta lähtien.
HKScanin Juha Ruohola jäi Gyllstörmin taakse 126 188 ansioituloillaan. Pääomatuloa Ruoholalle ei viime vuodelta kertynyt. Ruohola on ollut HKScanin tomitusjohtaja maaliskuun alusta alkaen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

