AJANKOHTAINEN JÄLKIRUOKA Makea marjapai kuuluu latvialaiseen kahvipöytään
10 annosta
Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
Hilloke
5 dl punaherukoita
1/2 dl rusinoita
2 dl sokeria
1 rkl vettä
Täyte
1 rasia (200 g) sitruunatuorejuustoa
1/2 dl maitoa
1 muna
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Perkaa herukat kattilaan ja survo hiukan. Leikkaa rusinat pieniksi paloiksi joukkoon. Lisää sokeri ja vesi. Jos herukat ovat hyvin kypsiä, niin vettä ei tarvitse lisätä. Keitä välillä sekoittaen hiljalleen sakeaksi hillokkeeksi, noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa pohjan voi ja sokeri keskenään. Lisää muna hyvin sekoittaen ja kuivat aineet. Taputtele taikina 24-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Vatkaa tuorejuustoon maito, muna ja sokerit. Levitä seos taikinapohjalle. Lusikoi hilloke pinnalle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa haaleana jäätelön kanssa.
Vinkki:
Voit käyttää punaherukoiden tilalla myös karviaisia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
