Kelpo käsikirjagrillaukseen
Jos kaipaa ohjeita grillaukseen, Tatu Lehtovaaran Kesän grilliherkut tarjoaa mukavasti apua.
Kirjassa on selvitetty niin eri menetelmät, grillityypit, niiden rakentaminen, grillauksen turvallisuus kuin annettu ohjeita maustamiseen ja eri ruoka-aineiden maustamiseenkin.
Reseptiikassa Lehtovaara luottaa siihen, että grillaaja osaa paljon itsekin. Eri lihalajeille hän antaa luettelon kokeilemisen arvoisista makuyhdistelmistä ja listan klassisista maku- ja mausteyhdistelmistä.
Kirja on hyvä opas varsinkin aloittelijalle, mutta harrastuksen monipuolistamiseen myös kokenut grillaaja saa tästä varmasti vinkkejä. Tämän laajempaa opasta ei kukaan grillaaja varmaan tarvitsekaan.
Jos kirjasta haluaa puutteita etsimällä etsiä, niin intiaanien vanhan laudalla tapahtuvan kypsentämismenetelmän plankingin ohella olisi voinut mainita suomalaisille tutun ristiinnaulitun siian. Myös se kypsyy lankulla tulen loisteessa.
MAIKKI KULMALA
Tatu Lehtovaara: Kesän grilliherkut. 160 sivua. Otava.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
