Välipalaksi kotona tehtyä superruokaa
Maailmalla markkinoituja superruokia on saatavilla hyvin varustetuista marketeista. Uusi kirja opastaa käyttämään suomalaisittain eksoottisia siemeniä ja jauheita välipalojen valmistamiseen.
Kirjan tekijät ovat eri-ikäisiä naisia, joille pulla tai teollinen energiapatukka ei kelpaa välipalaksi. Tunnetuin heistä on tv-toimittaja Hanna Sumari. Kaikki ovat bloggaajia, joita yhdistää halu vaalia terveitä elämäntapoja.
Välipalakirjan alussa esitellään lyhyesti tekijöiden arvostamat raaka-aineet. Niihin kuuluvat chian siemenet, spirulina- ja chlorellalevät, goji- ja acaimarjat, maca-, lucuma- ja psylliumjauheet, riisiproteiini ja kookosöljy.
Kotimaasta saatavia voimaruokiakaan ei ole unohdettu. Ruokaohjeissa käytetään muun muassa kananmunaa, lohta, marjoja, ruista ja kauraa. Erinomaisten superruokien joukkoon nousevat nokkonen ja lehtikaali.
Välipalat on jaoteltu selkeästi patukoista suolaisiin välipaloihin. Kotona tehdyt patukat ja myslit on helppo ottaa mukaan, jos välipalaa syödään kodin ulkopuolella. Sama koskee raakapuuroja ja monia muitakin kirjan välipaloja.
Ruokaohjeet kuvastavat tekijöiden vahvaa luottamusta superruuaksi nimettyihin tuotteisiin.
Varmuutta lukija ei saa siitä, onko ravinnetiheää ruokaa todella syytä etsiä maahantuotujen superruokien hyllystä. Esimerkiksi kookosöljyn käyttäjän on hyvä tietää, että se sisältää monien hyvien ominaisuuksien ohella runsaasti kovaa rasvaa.
TARJA HALLA
Hanna Sumari, Marjo Kauppila, Monna Pursiainen, Aino Mäkelä:
Välipalat. Virtaa superfoodeista. 167 sivua. Readme.fi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
